14 Haziran 2011 Salı

VİRA! Şenol GÜNEŞ

     2010–2011 sezonunun ardından kamuoyunda birçok şey konuşuldu, tartışıldı. Bu tartışmaların içerisinde hataları da olsa her insan gibi kıyamadığımız büyük harflerle ismini yüreklerimize kazıdığımız insanlık timsali, Futbol filozofumuz Şenol Güneş’in de haklı haykırışlarını izledik.
          Trabzon’daki zor yıllardaki(1975–1985 ) futbol kariyeri, insanüstü saha performansları tabi bunlara( Kadir Özcan, Rahmetli Cemil Usta, Turgay Semercioğlu, Ali Kemal Denizci ve adını söylemediğim Karadenizin bıçkın çocukları ) eklemeliyiz.80 ‘ li yılların sonunda meşakkatli Teknik Direktörlük macerasına girer Şenol Hoca. Şenol Güneş 95–96 sezonunda Fırtınaya fırtına gibi hücum futbolu oynatırken güzel oyun seviyesine erişmişken şampiyonluk zirvesine ulaşılamaz. Ve 2002 de biz Türk insanı 17 Ağustos 99 depreminin yaralarını yeni yeni sararken, ekonomik krizler atlatırken sen Ay yıldızlı Türkiye’mize dünya 3. lüğü şerefini tattırıyordun.Sana söylenenleri konuşmak bile gereksizdi.O zamanlar sabah erken kalkan Şenol Hocayı eleştiriyordu.Hugo Bross tan enkaz alıp Trabzonspor ‘u bu duruma getiren bu topçu dan bir halt olmaz denenleri tekrar yıldız değerine yükselten Şenol Hoca bu izansız insanların herhangi bir olumsuzlukta seni yine eleştiri bombardımanına tutacaklarından hiçbir şüphem yok.Sevgili Şenol Öğretmen,Karadeniz ‘den doğan Güneşimiz,Uzakdoğu da futbol bilgine Asya ruhu katıp harmanlayan Anadolu ihtilalinin Geçit vermez kalecisi.Sen artık rüyalarda görülen şampiyonluğa yakınlaştırdın bordo mavi yürekleri … Volkan Konak ‘ ın şiirinde dediği gibi “ Ha! Bu arada unutmadan bu sene de şampiyonluğa oynuyoruz “ dedik yine Şenol Hoca!
Seni anlamayanlara inat biz sevdamıza bağlandık bizimkisi Karadeniz İnat!
Hocam bizlere bu güzel bordo mavi resitalleri yaşattığın için, Maç sonraları bir öğretmen gibi yüreklere su serpen konuşmaları yaptığın için, her açıklamanda pozitif anlayışın için sana sonsuz teşekkürler etmek gerekir. Umuyorum TS yönetimi istediğin transferleri yaparda sen de istediğin sistemini kurarsın.” Güneş Sistemi :)”Hocam senin yıpranmana, cahilce eleştirilmene tahammül edemiyorum.  Mücadele yıllarının yıprattığı yüzünün hep gülmesi temennisiyle,
       VİRA! Şenol GÜNEŞ

1 yorum:

  1. Şenol Güneş ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. Bunun üstüne bişey yazılmaz ellerine sağlık mehmet :)

    YanıtlaSil