4 Temmuz 2010 Pazar

Joachim Löw, İyi Futbol ve Almanya


Beyazlı takım her bölgeyi daraltıyordu. Maradona’nın Arjantin’i klasik çubuklu mavi beyaz formaları ile sahadaydı; ama beden olarak. Beyazlı takım her nokta da basıyor tangocuların 3 silahşorlarını(Messi, Tevez, Higuain ) 3 gezginlere dönüştürüyordu. Arjantin orta sahasının yarattığı boşlukları beyazların teknik oyuncuları Schweinsteiger ve Mesut Özil ile hakimiyet altına aldılar. Düz beyaz forma giyen takım Joachim Löw ün hocalığını yaptırdığı Alman panzerlerinden başkası değildi. Ama bu takım yıllardır seyrettiğimiz Alman takımından farklı özelliklere sahipti. Daha önceki turnuvalarda Almanya takımının namlı ve yaşlı oyuncuları vardı. Şimdi ise genç bir ekipler ve çok tanınmış isimler değiller. İşte bu Joachim Löw’ün genç ekibi katı Alman disiplinine sahip ama biraz da jogo bonito ya yakın oynuyor. Dün Löw’ün Almanya’sı iki yarıda da oyunu iyi daralttı. Orta sahası, boş alanlardaki pas trafiğini iyi yönetti. Kanat bloğu da iyi savunma yaptı. yeterince bindirme de bulundular. Bilhassa takım kaptanı Philip Lahm sağdan bindirmeleriyle Arjantin sol tarafını yıprattı. Mesut ve Schweinsteiger attığı final pasları ile Podolski ve Klose ikilisini iyi besleyince, hücum hattı da bu pasları çerçeveden geçirince burada biz futbolseverlere Panzerlerin iyi oyununu ve galibiyetini konuşmak kaldı. Maç bittiğinde Panzerler aldıkları 4–0 galibiyetle yarı finali bekliyorlardı.
Arjantin takımı erken golü yediği için sadece hücumu düşündü. Bu bölgede çabuk değildiler ve yeterince çoğalamadılar. Bu durum Almanların ekmeğine yağ sürdü. Savunmada değil orta saha da boş alan bırakmaları feci sonlarını hazırlayıcısıydı.
Son dakikalarda TV kamerasının kadrajına Maradona’nın vay be Diego çeyrek finalde adios diyorsun, turnuvaya göz göre göre veda ediyorsun, maç gidiyor diyen gözleri dolu üzgün yüz ifadesi yansıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder