30 Ağustos 2011 Salı

Dünya Futbolunda Kafkas Modası

           Günübirlik Yönetim Anlayışlarının Etkileri Üzerine http://arkadirekteplase.blogspot.com/2010/11/gunubirlik-yonetim-anlayslarnn-etkileri.html adlı yazımda para gücünün dünya futboluna olan etkisin den ama özellikle Türk futboluna olan pozitif ve negatif etkisine değinmiştim. Ama finansal güç kaynakları veya moda tabirle endüstriyel futbol un etki alanı bence baya genişledi. Küreselleşme etkisini futbol a da attı ve artık Küresel bir futbol pazarı bütün haşmeti ile yeryüzünü kavuruyor. Arap yarımadasın da ki Arap şeyhleri, ABD de Zengin işadamları ve Rus işadamları çıktı bu ara Kafkasya da ki işadamları moda oldu.
            Bir siz eksiktiniz futbol piyasasında Çeçen kulüp başkanları, halkınız yok olurken, fakirlik ten ölürken saçtınız milyon dolarları, milyon euroları vurdunuz futbol piyasasının gözüne. Evet, bu ara Çeçen para babaları Avrupa transfer borsasını yerinden oynatıyor. Avrupa, Rus Roman Abramovich ( Chelsea FC Başkanı )  ve Arap Khaldoon Al Mubarek ( Manchester City FC Başkanı ) rüzgarı bitmeden Çeçen para babalarına merhaba dedi.
               Meşin yuvarlağa Çerkez dansı yaptıran iki başkan: Neuchatel Xamax başkanı İslam Satujev ve Son günlerin en hovarda transferini yapan ( Samuel Eto ) takımın başkanı Süleyman Kerimov. Satujev Avrupa da özellikle İsviçre de yatırımları olan bir isim Neuchatel
Takımına bir ivme kazandırmak istiyor. Süleyman Kerimov Ocak 2011 de Anzhi kulübünün başkanı oldu. Ve başladı ölümüne transferler yapmaya. Futbol paralanıyor, Euro ve Dolar ile yüzüyor. Gelsin paralar oynasın futbolcular. Ne mutlu bonservis bedeli yüksek olup kulübüne kaynak sağlayana. Futbol piyasası farklı para kaynakları ile finanse olurken; İspanya La liga ekiplerinden Sporting Gijon un 25 yaşındaki savunma oyuncusu Javi Poves ben bu ne idüğü belirsiz para ile ekmek kazanmak istemiyorum, paranız da topunuz da sizin olsun adios (hoşça kal ) diyerek futbolu erken bir yaşta bırakma kararı kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder