16 Aralık 2011 Cuma

Zorun Kurasından Hallice


UEFA Avrupa liginde temsilcilerimizin kuraları belli oldu. Eşleşmelere bakıldığında korktuğumuz takımları da çekmedik dişe diş takımlar da çekmedik. Trabzonspor seri başı talihsizliğine uğrarken; Beşiktaş ta pek aklımızdan geçirmek istemediğimiz Porto’ yu çekmese de yine bir Portekizli geçen yılın finalisti Braga ile eşleşti. Beşiktaş Portekizli sever.
Trabzonspor ‘un rakibi Hollanda futbolunun lokomotifi PSV. PSV geçen sezonu 3. tamamladı. Bu sene UEFA Avrupa liginde Gaziantep ‘i eleyen Legia Varşova, Hapoel Tel aviv ve Rapid Bükreş ile C grubunda yer alan PSV oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak lider çıktı. PSV yi Hollandalı Fred Rutten çalıştırıyor. Hücum hatları çok iyi Tiovonen etkili bir forvet yine Lille deki Belçikalı Hazard gibi etkili bir özel yetenek Dries Mertens yine hücumu besleyen etkili silahları. Bu yetenekli oyuncuları İsakson ve Wilfred Bouma gibi tecrübelilerle harmanlayan PSV karşısında Trabzonspor’umuzun işi oldukça zor gözüküyor. Maçlara çok zaman var ve konsantre olunursa PSV formda ama Lille neyse PSV ondan fazlası değil. Şenol Güneş kuradan sonraki açıklamasında haklıydı Manchester’da çıkabilirdi. Açıkçası Ben almayayım Man City ve Man United ı.Manchester City Porto ile Man United ise Ajax ile eşleşti yani güçlüler 2. turda eşleşti.
Beşiktaşın rakibi talihin cilvesi. Carlos Carvalhal Braga şehrinde doğmuş futbol oynamış ve Teknik direktörlük yapmış birisi olarak bu kez rakip takım Beşiktaşın Teknik Direktörü olarak karşılaşıyorlar. 3 takımın kıyasıya çekişmesine sahne olan H Grubu'nda Braga, liderlik için çıktığı son maçında Club Brugge ile 2-2 berabere kaldı ve Belçika temsilcisinin ikili averajla gerisinde kalarak son 32 takım arasına adını yazdırdı.
Beşiktaş’taki Portekizlilere bakınca yıldız sıfatında çok oyuncuları yok. Braga’nın genel direktörü Fernando Couto ‘ nun da söylediği gibi 2 takım da eşit düzeyde takımlar. İki Portekizlisi Hugo Vienna ve forvet Nuno Gomez. Geçen yılın UEFA kupası finalisti Braganın en etkili silahı Kaptanları Alan Silva. Çok öne çıkan oyuncuları olmasa da geçen yılın Avrupa ligi finalisti olmaları ve gol yollarında etkili olmaları onları dikkate almamız için yeterli sebepler olarak gözüküyor.
Benim düşüncem Beşiktaşın Portekizlileri sahaya gerçek performanslarını yansıtırlarsa gerçek Braganın Portekizlilerini mat edebiliriz gibi geliyor.

KAYNAKLAR :
http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2011/12/16/2805284/goalcom-%C3%B6zel-psv-eindhoven%C4%B1-yak%C4%B1ndan-tan%C4%B1yal%C4%B1m
http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2011/12/16/2805268/goalcom-%C3%B6zel-bragay%C4%B1-yak%C4%B1ndan-tan%C4%B1yal%C4%B1m

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder